Dieta sensoryczna SP-DSE2
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
W cyklu 2020Ln:
1. Cele i zadania diety sensorycznej; 2. Analiza problemów dziecka związanych z procesami przetwarzania sensorycznego; 3. Oddziaływania stosowane w ramach diety sensorycznej; 4. Zastosowanie diety sensorycznej w praktyce klinicznej. |
Rodzaj przedmiotu
Koordynatorzy przedmiotu
Efekty kształcenia
WIEDZA:
- Zna cele i zadania diety sensorycznej
- Ma uporządkowaną wiedzę na temat oddziaływań stosowanych w ramach diety sensorycznej
- Rozumie na czym polega właściwe zastosowanie diety sensorycznej w praktyce klinicznej.
UMIEJĘTNOŚCI:
- Potrafi zaprojektować dietę sensoryczną dla osób z różnymi trudnościami w zakresie przetwarzania bodźców zmysłowych
- Przedstawia rodzicom i nauczycielom w komunikatywny sposób zasadność zaprojektowanej diety sensorycznej
- Nawiązuje współpracę ze środowiskiem dziecka; potrafi współdziałać z innymi specjalistami w celu realizacji zaleceń zawartych w diecie sensorycznej.
Uwagi
W cyklu 2020Ln:
Metody pracy: wykład, pogadanka, zajęcia praktyczne Liczba punktów ECTS: 2 |
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: